Kokosrotsjes met gember

Kokosmakronen, kokosbollen of kokosrotsjes zijn sowieso al heeeeel erg lekker. De gember geeft ze net even dat beetje extra. Maak ze met stemgember of kies voor verse gember als je de suiker helemaal wilt mijden. Het recept is voor ongeveer 15 kokosrotsjes.

Voorbereidingstijd +/- 10 min, baktijd +/- 15 min. kokosrotsjes met gember

Wat heb je nodig?

  • 4 eieren, alleen het eiwit
  • 3 bolletjes stemgember, heel fijn gesneden
  • 150 gram geraspte kokos
  • 2 el honing of agavesiroop, en/of gebruik wat van het gembersiroop

  • ovenrooster en bakpapier; mixer

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Eieren
Splits de eieren en klop de eiwitten op tot ze stijf zijn.

Kokosrotsjes
Voeg de geraspte kokos toe aan de opgeklopte eiwitten en roer voorzichtig door. Voeg gember, honing/agavesiroop en evt. gembersiroop toe en roer door.

Afmaken
Bekleed een ovenrooster met bakpapier. Pak met een lepel elke keer een schep kokosmengsel en vorm hier met de handen een rotsje van. Leg elk rotsje op het ovenrooster en druk een klein beetje aan. Zet ze 15 minuten in de oven, ze moeten een beetje bruin worden.

Eet ze lekker warm op of laat ze afkoelen en serveer later.