Fris-zoete crème brûlée met banaan en limoen

Heerlijke fris-zoete crème brûlée, varieer zelf met de soort fruit (4 personen)

Wat heb je nodig?

– 2 bananen, in stukjes
– 200 gram mascarpone
– 200 ml Griekse yoghurt
– 3 tl gemberpoeder
– 1 limoen: geraspte schil van de hele limoen en sap van 1/2 limoen
– 1 volle el lichte basterdsuiker
– ongeveer 8 el rietsuiker, om te bestrooien

– 4 souffle-vormpjes of kleine bakjes, bakje om in te mengen, fijne rasp, grill of crème brûlée brander

 

Hoe maak je het?

Verdeel de stukjes banaan over de bodem van de 4 souffle-vormpjes of kleine bakjes.

Roer de mascarpone los met een vork en voeg de Griekse yoghurt toe. Goed roeren! Roer ook het limoenraspsel en -sap erdoor en voeg de gemberpoeder en de basterdsuiker toe. Proef of het mengsel goed op smaak is (niet te zoet, niet te zuur) en verdeel het mengsel over de 4 bakjes.  Zet ze minimaal 2 uur in de koelkast.

Haal de bakjes uit de koelkast en verdeel de rietsuiker erover zodat ze helemaal bedekt zijn. Zet ze een paar minuten onder de hete grill of gebruik de crème brûlée brander. De suiker moet gesmolten en goudbruin zijn. Laat de bakjes afkoelen en zet ze nog minimaal een uur in de koelkast.

Serveer op een bordje met een paar stukjes banaan.