Griekse yoghurt met warme abrikozen en honing
Eenvoudig te bereiden toetje met verse abrikozen en een fijn zoet tintje door de honing (2 personen)
Snel klaar: bereidingstijd +/- 20 min.
Wat heb je nodig?
– 5 verse abrikozen, gehalveerd
– zakje amandelschaafsel
– 5 el vloeibare honing
– beetje gemberpoeder
– beetje versgeraspte nootmuskaat
– 200 ml yoghurt Griekse stijl
– klein beetje plantaardige boter om in te vetten
– lage ovenschaal
Hoe maak je het?
Vet de ovenschaal in en leg de abrikozen met de bolle kant naar onderen in de schaal. Verwam de oven voor op 200 graden.
Bestrooi de abrikozen met het amandelschaafsel en druppel de honing erover. Bestrooi met wat gemberpoeder en rasp de nootmuskaat erover.
Bak de abrikozen ongeveer 15 minuten totdat ze goed zacht zijn.
Verdeel ondertussen de Griekse yoghurt over 2 bakjes. Haal de abrikozen zodra deze klaar zijn uit de over en verdeel ze over de 2 bakjes.
Serveer direct!