Knapperige quesadillas met koriander, bosui en paprika
Deze heerlijke quesadillas zijn geschikt als voor- of bijgerecht of als verrassend tussendoortje
Wat heb je nodig?
– Bosje verse koriander, grof gehakt
– 1 a 2 zakjes geraspte (oude) kaas
– 1 a 2 paprika’s (groen of rood), in HELE kleine stukjes
– Bosje bosuien (5 a 6), in dunne ringetjes
– 1 a 2 tenen (verse) knoflook, fijngesneden
– 2 tl (of naar smaak) sambal oelek
– 16 tortilla wraps
– koekepan
Hoe maak je het?
Meng in een grote kom de kaas met de paprika, de bosui, de knoflook en de sambal. Voeg de koriander toe, maar houd een beetje over voor de garnering. Verdeel het mengsel over de helft van de tortillawraps, leg de overige tortillawraps er bovenop en druk een beetje aan. Bewaar eventueel afgedekt met folie in de koelkast (kan ongeveer een dag bewaard worden).
Bereiden: verhit een koekenpan en bak elke quesadilla ongeveer 5 minuten tot de kaas gesmolten is. Keer halverwege. Leg elke quesadilla op een bord, snijd in stukken en versier met de rest van de koriander. Serveer direct.
Lekker met: tomatensalsa (stukjes tomaat, fijngesneden knoflook, fijngesneden sjalotjes en wat olijfolie).