Zoete puntpaprika met couscous, tutti frutti en feta

Paprika’s worden zo lekker zacht en zoetig als je ze in de oven roostert! In combinatie met de zoete tutti frutti, de frisse munt, de hartige feta en de pittige Marokkaanse harissa, zijn deze paprika’s een feestje om op te eten. Voor 4 personen (1 paprika per persoon).

Voorbereidingstijd +/- 20 min, baktijd +/- 15 min.

Wat heb je nodig?

  • 4 puntpaprika’s
  • 200 gram volkoren couscous
  • 100 gram tutti frutti, grof gesneden
  • 1 el harissa
  • 100 gram feta
  • schil van 1 citroen, geraspt
  • paar blaadjes verse munt, in reepjes
  • paar takjes verse koriander, grof gehakt
  • naar smaak: beetje versgemalen zwarte peper
  • scheutje olijfolie

  • ovenschaal

Hoe maak je het?

Paprika’s
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de puntpaprika’s in een ovenschaal en zet ze 15 minuten in de oven.

Couscous
Maak ondertussen de couscous: doe de couscous in een kom en voeg een scheutje olijfolie toe. Schenk er kokend water op tot de couscous net onder water staat. Roer even los met een vork en laat ongeveer 10 minuten staan. Voeg dan de tutti frutti, de geraspte citroenschil, de munt, de harissa en de helft van de feta toe. Voeg zwarte peper toe naar smaak.

Afmaken
Haal de paprika’s uit de oven en laat ze in de schaal liggen. Snijd ze open, verwijder de zaden en vul ze dan met het couscousmengsel. Verbrokkel de rest van de feta erover en zet nog 10 minuutjes in de oven. Als je de feta een beetje bruin wilt hebben, doe ze dan daarna nog een paar minuutjes onder de hete grill.
Haal ze uit de oven en strooi de koriander erover.

Ook lekker om koud te eten!