Berndien bereidt: vegetarisch diner voor 8
De kerstdagen zitten er alweer op! Ik heb weer volop kunnen genieten van gezelligheid en heerlijk eten! Op tweede kerstdag ging ik de uitdaging aan om vegetarisch te koken voor 8 vrienden. Omdat dit ‘kerstmenu’ ook volop inspiratie geeft om het komende jaar lekker, vegetarisch en gezond te koken, deel ik het – ook al is het na de kerstdagen – graag met jullie!
Een uitgebreid diner samenstellen voor 8 mensen is sowieso best een uitdaging: hoeveel heb je nodig, wat past goed bij elkaar en hoe plan je het goed, zodat alles op tijd klaar is? Als extra uitdaging mocht ik dit jaar koken bij vrienden thuis, in hun nieuwe huisje. Bovendien ging ik – natuurlijk – voor een vegetarisch diner, terwijl de meeste van mijn gasten geen vegetariërs waren. Ik had geweldige hulp van de vrouw des huizes, en alle gangen van het diner zijn heel goed gelukt!
Ik vind het heel leuk om het hele menu hier te delen. Het was natuurlijk mijn kerstmenu, en de kerstdagen zijn inmiddels voorbij.. Maar.. alle gerechtjes uit dit menu zijn ook heel geschikt voor de rest van het jaar (en volgend jaar :) ). Lekkere vegetarische keukeninspiratie dus! Hieronder vind je het hele menu, met de receptjes van de hoogtepunten erbij.
Vooraf
– broodjes en hapjes
– noten-vijgenbrood
Soep
– erwtensoep met vegetarische worst
– pompoensoep-appelsoep met zoete aardappel en gember
Hoofd
– geitenkaas-avocadosalade met appel en radijs
– zelfgemaakte friet van aardappel en zoete aardappel
– zoete puntpaprika’s met couscous, tutti frutti en feta
Dessert
– applecrumble met stoofpeertjes
– kokosrotsjes met gember
– chocolade-fudgeballetjes met kaneel en kokos
Knuf
Berndien