Feestelijke panna cotta met mango en limoen

December 25, 2015 at 4:58 pm

Nog snel een feestelijk dessert op tafel toveren? Deze mango-limoen panna cotta kost je maar 10 minuutjes tijd, even laten opstijven en klaar.

panna cotta met mango en limoen

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

  • 275 ml (plantaardige) melk (ik gebruikte sojamelk ongezoet)
  • 1 el agavesiroop
  • 2 gram agar-agar
  • 150 gram mango, geschild en in blokjes
  • sap van 1/2 limoen
  • (staaf)mixer, blender of keukenmachine

Hoe maak je het?

Doe de melk in een pannetje met de agar-agar en breng aan de kook, laat een paar minuten doorkoken en zet het vuur dan uit. Roer 1/2 el agavesiroop erdoor en laat het dan een beetje afkoelen in het pannetje.

Giet vervolgens in 2 mooie glaasjes, dek deze af met keukenfolie en zet in de koelkast. Maak ondertussen de mango-limoenpuree: hiervoor pureer je gewoon de stukjes mango met het limoensap en 1/2 el agavesiroop in de blender, keukenmachine of met de staafmixer.

Zodra de panna cotta stevig is, lepel je de mango-limoenpuree hier gewoon bovenop. Serveer het dan direct, of laat het tot gebruik in de koelkast staan. Zeker nog een dag houdbaar in de koelkast!

panna cotta met mango en limoen

 

Happy kerst!

Knuf

Berndien

Berndien