Feestelijke panna cotta met mango en limoen
Nog snel een feestelijk dessert op tafel toveren? Deze mango-limoen panna cotta kost je maar 10 minuutjes tijd, even laten opstijven en klaar.
Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
- 275 ml (plantaardige) melk (ik gebruikte sojamelk ongezoet)
- 1 el agavesiroop
- 2 gram agar-agar
- 150 gram mango, geschild en in blokjes
- sap van 1/2 limoen
- (staaf)mixer, blender of keukenmachine
Hoe maak je het?
Doe de melk in een pannetje met de agar-agar en breng aan de kook, laat een paar minuten doorkoken en zet het vuur dan uit. Roer 1/2 el agavesiroop erdoor en laat het dan een beetje afkoelen in het pannetje.
Giet vervolgens in 2 mooie glaasjes, dek deze af met keukenfolie en zet in de koelkast. Maak ondertussen de mango-limoenpuree: hiervoor pureer je gewoon de stukjes mango met het limoensap en 1/2 el agavesiroop in de blender, keukenmachine of met de staafmixer.
Zodra de panna cotta stevig is, lepel je de mango-limoenpuree hier gewoon bovenop. Serveer het dan direct, of laat het tot gebruik in de koelkast staan. Zeker nog een dag houdbaar in de koelkast!
Happy kerst!
Knuf
Berndien