Maak van je ontbijt een Sinterklaasontbijt
Deze week postte ik al een paar receptjes voor heerlijke kruidnootjes en (gevulde speculaas).
Om het weekend helemaal in Sinterklaas-stijl te beginnen, heb ik ook mijn havermoutje een Sint-pimp gegeven. Het enige wat je hier extra voor nodig hebt, zijn speculaaskruiden. Dat komt goed uit, de rest kun je na het ontbijt gebruiken om speculaas te maken! Heb je al kruidnootjes gebakken? Top hier dan je havermout mee.. .hmmmm!
Het recept voor Sinterklaas-havermout (2 personen):
- +/- 250 ml sojamelk ongezoet
- 1 rijpe banaan, in stukken
- 80 gram havermout
- 2 el chiazaad
- 1 tl speculaaskruiden
- 2 tl kaneel
- 2 tl geraspte kokos
- handje nootjes en/of gojibesjes, of doe er zelfgebakken kruidnootjes overheen
Breng de sojamelk met de banaan aan de kook in een pannetje. Roer/prak met een vork de banaan een beetje. Voeg zodra het kookt de havermout toe en zet het vuur wat zachter. Voeg chiazaad, speculaaskruiden en kaneel toe en laat een paar minuutjes op zacht vuur pruttelen.
Schep de havermout in de bakjes en garneer met kokosrasp, nootjes/besjes of zelfgebakken kruidnootjes. Serveer direct.
Enjoy en een hele fijne Sinterklaas!
Knuf
Berndien