Havermout cookies

Met havermout kun je hele fijne en ook nog gezonde baksels maken. Deze havermout cookies bevatten geen toegevoegde suikers, maar zijn toch heerlijk zoet door de banaan en dadels. De cranberry en kokos geven ze een frisse touch. Voor ongeveer 8 cookies.

Havermout cookies

Snel klaar: voorbereidingstijd +/- 10 min; baktijd +/- 20 min.

Wat heb je nodig?

– 60 gram havermout
– 1 el geraspte kokos
– 1 rijpe banaan, in plakjes
– 2 zachte dadels (bijv. Medjoul dadels), in stukjes
– 2 tl kaneel (poeder)
– 1 tl kurkuma (poeder)
– handje (+/- 20 gr) gedroogde cranberries, ongezoet
– handje (+/- 25 gr) gemengde ongebrande en ongezoeten nootjes, gehakt

– staafmixer (eventueel)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat of rooster met bakpapier.

Pureer in een kom de banaan met een vork of met de staafmixer, zorg dat het een egaal mengsel is. Voeg de kaneel toe en roer goed. Voeg dan de havermout, nootjes, dadels, kokos en cranberries toe en roer voorzichtig door.
Neem steeds een flinke eetlepel van het mengsel en maak er met je handen een koekje van. Leg de koekjes op het met bakpapier beklede rooster en zet ze ongeveer 20 minuten in de oven.

Serveren: lekker als ze net uit de oven komen met een kopje thee! Ook koud zijn deze cookies heerlijk, je kunt ze rustig een dagje of 2 bewaren en er af en toe eentje van smikkelen..

Voedingswaarde
per cookie (1/8 van de hoeveelheden in dit recept)
Energie 78 kcal
Eiwit 1.8 gram
Koolhydraten 10.9 gram
Vet 2.7 gram, waarvan verzadigd 0.8 gram
Voedingsvezel 1.5 gram
Zout 0 gram