Gebakken havermout (baked oats)
Je favoriete havermout in een ander jasje! Lekker zoet door de banaan, heerlijk fris door de frambozen (of gebruik fruit naar keuze). Voordeel 1: je hebt gelijk je eiwitten binnen (gebakken ei, hmmm) en het vult lekker lang. Voordeel 2: dit recept is echt super easy! Voordeel 3: het is alsof je een taartje eet. Maken dus!
Recept voor 2 personen.
Voorbereidingstijd +/- 5 min; baktijd +/- 20 min.
Wat heb je nodig?
– 80 gram havermout
– 2 biologische eieren
– ongeveer 250 ml (plantaardige) melk (ik gebruikte sojamelk ongezoet)
– 2 tl kaneel
– eventueel 2 el chiazaad
– 1 banaan, in plakjes
– ongeveer 80 gram frambozen
– ovenschaal of 2 kleine ovenschaaltjes
Hoe maak je het?
Verwam de oven voor op 200 graden.
Gebakken havermout (baked oats)
Klop de eieren los in een kom. Voeg havermout, sojamelk, kaneel en chiazaad toe en roer even goed door.
Leg de plakjes banaan in de ovenschaal en verdeel het havermout-eimengsel erover.
Bakken en serveren
Zet ongeveer 20-25 minuten in de oven, check of de eieren goed gestold zijn. Haal dan uit de oven, verdeel over 2 bordjes en verdeel de frambozen erover. Serveer warm!
Lekker met: super lekker als ontbijtje, met een versgezet kopje koffie of een lekkere versgeperste jus d’orange.
Voedingswaarde
per persoon (1/2 van de hoeveelheden in dit recept)
Energie 378 kcal
Eiwit 19 gram
Koolhydraten 44 gram
Vet 14 gram, waarvan verzadigd 2 gram
Voedingsvezel 11 gram
Zout 0.22 gram