Ontbijtpannenkoekjes met pompoen, fruit en nootjes

Als je in het weekend wat meer tijd hebt voor een lekker ontbijtje, is dit een echte aanrader. De zachte, zoete pompoen maakt deze pannenkoekjes heerlijk. Heb je wat minder tijd, kook de pompoen dan vast van tevoren. Gebruik bijv. lekker vers fruit, nootjes en/of gedroogd fruit om ze mee te versieren. En laat die stroop maar zitten!
Het recept is voor 2 personen (ongeveer 6 pannenkoekjes).

Voorbereidingstijd 10-15 min.; baktijd 10-15 min. Ontbijtpannenkoekjes 2

Wat heb je nodig?

– 150 gram flespompoen, ongeschild en in stukjes
– +/- 300 ml sojamelk ongezoet
– 2 eieren
– 50 gram havermout
– 50 gram volkoren speltmeel
– 1 tl speculaaskruiden
– 1 tl kaneel
– wat arachide-olie om in te bakken
– opties voor de topping: vers fruit in stukjes (bijv. banaan, ananas, appel, besjes); gedroogd fruit (bijv. rozijnen, cranberries, gojibesjes); gehakte nootjes; geraspte kokos

– staafmixer/blender/keukenmachine

Hoe maak je het?

Pompoen
Kook de stukjes pompoen in 10-15 minuten gaar en pureer ze. Je kunt de puree in de koelkast bewaren tot de volgende dag.

Beslag
Maal de havermout grof met blender/staafmixer/keukenmachine. Breek de eieren boven een grote kom en klop ze luchtig. Voeg al kloppend de pompoenpuree toe. Voeg vervolgens havermout, speltmeel en sojamelk toe, stukje bij beetje. Blijf goed roeren en zorg dat je geen klonterig beslag krijgt. Voeg extra sojamelk toe als het beslag te droog is. Voeg speculaaskruiden en kaneel toe en meng goed.

Ontbijtpannenkoekjes bakken
Verhit een klein beetje olie in de pan en bak 6 pannenkoekjes uit het beslag. Verdeel de pannenkoekjes over 2 bordjes en houd ze warm.

Afmaken
Versier de pannenkoekjes bijvoorbeeld met vers fruit, nootjes, kokos, gedroogd fruit en wat extra kaneel. Lekker warm opeten!

Voedingswaarde
per persoon (1/2 van de hoeveelheden in dit recept met als topping: 1 banaan, 300gr ananas, handje nootjes, klein handje gojibessen/cranberries, beetje geraspte kokos)
Energie 614 kcal
Eiwit 22 gram
Koolhydraten 75 gram
Vet 23 gram, waarvan verzadigd 4 gram
Voedingsvezel 11 gram
Zout 0.22 gram