Warme havermout met banaan en kaneel

Dit is echt een super ontbijt! Een verwarmend ontbijtje voor koude dagen, vol met vezels, eiwitten en goede vetten. Geeft je urenlang energie en zorgt ervoor dat je gedurende de dag minder trek hebt. Voor 2 personen.

Snel klaar: bereidingstijd 5-10 min. Warme havermout met banaan en kaneel

Wat heb je nodig?

– +/- 250 ml sojamelk ongezoet
– 1 rijpe banaan, in stukken
– 80 gram havermout
– 2 el chiazaad
– 1 tl kurkuma
– 2 tl kaneel
– 2 tl geraspte kokos
– handje nootjes of superfood mix

Hoe maak je het?

Breng de sojamelk met de banaan aan de kook in een pannetje. Roer/prak met een vork de banaan een beetje. Voeg zodra het kookt de havermout toe en zet het vuur wat zachter. Voeg chiazaad, kurkuma en kaneel toe en laat een paar minuutjes op zacht vuur pruttelen.

Schep de havermout in de bakjes en garneer met kokosrasp, nootjes/besjes en nog een extra snufje kaneel. Serveer warm!

Voedingswaarde
per persoon (1/2 van de hoeveelheden in dit recept)
Energie 377 kcal
Eiwit 14.6 gram
Koolhydraten 42.9 gram
Vet 16.4 gram, waarvan verzadigd 2.5 gram
Voedingsvezel 10.2 gram
Zout 0.04 gram