Auberginespread
Deze overheerlijke auberginespread is super easy en echt een heerlijk voorgerechtje! 1 aubergine is genoeg voor een aardig schaaltje vol (4 personen)
Snel klaar (bereidingstijd +/- 25min)
Wat heb je nodig?
– 1 aubergine, in plakken
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, fijn gesneden
– olijfolie
– klein bosje verse peterselie, fijn gesneden
– versgemalen zwarte peper en/of chilipeper (naar smaak)
– bakpan, staafmixer of keukenmachine
Hoe maak je het?
Aubergines bakken
Bak de plakken aubergine in de olijfolie. Zorg dat de olie niet te heet wordt en bak de plakken aan beide kanten tot ze zacht zijn. Je kunt de aubergine ook grillen (op de grillpan) en later olijfolie toevoegen. Laat ze afkoelen op keukenpapier.
Uitje en knoflook
Verhit een beetje olie in een bakpan en voeg ui en knoflook toe. Fruit ze zachtjes gedurende een paar minuten.
De spread maken
Snijd de aubergines in stukken en meng ze met de ui en knoflook. Pureer grof met de staafmixer of keukenmachine. Voeg de peterselie toe en roer voorzichtig door. Proef en voeg naar smaak peper en/of chilipoeder toe. Laat de spread goed afkoelen.
Serveer de spread als voorgerechtje of als snack, bijvoorbeeld met stukjes (stok)brood.
Lekker combineren: dit is een heerlijk voorgerechtje dat goed te combineren is met andere mediterrane voorgerechtjes en prima past bij een Italiaanse of mediterrane maaltijd.
Voedingswaarde
per persoon (1/4 van de hoeveelheid in dit recept, brood niet meegerekend)
116 kcal
Eiwit 0.9 gram
Koolhydraten 3.1 gram
Vet 10.5 gram, waarvan verzadigd 1.6 gram
Voedingsvezel 2.2 gram
Zout 0.03 gram