Bruschetta met frisse tomatensalsa

Bruschetta, altijd een fantastisch en simpel voorgerechtje met de authentieke smaak van Italië. Voor 4 personen.

Snel klaar (bereidingstijd +/- 20 minuten)

Wat heb je nodig?Bruschetta met frisse tomatensalsa

– 4 sneetjes (oud) volkorenbrood (in vier vierkantjes) of sneetjes volkoren stokbrood
– 3 rijpe trostomaten, in stukjes gesneden
– 1 ui of een paar sjalotjes, gesnipperd
– 1 teen knoflook, fijngesneden
– 1 teen knoflook, doormidden gesneden
– scheutje olijfolie, eventueel ook klein scheutje balsamico-azijn
– versgemalen peper, naar smaak
– een paar blaadjes verse basilicum om mee te garneren

– grill(pan)

 

Hoe maak je het?
Bruschetta
Verwarm een grillpan op hoog vuur of verwarm de grill van je over voor. Rooster de stukjes brood aan beide kanten tot ze knapperig zijn (kan ook onder de grill).

Tomatensalsa
Meng ondertussen de tomaat, ui en fijngesneden knoflook in een bakje. Voeg wat olijfolie en eventueel een klein beetje balsamico-azijn toe. Breng op smaak met versgemalen peper.

Smeer de bruschetta in met het teentje knoflook en bestrijk met olijfolie.

Serveren: serveer de bruschetta met de tomatensalsa.
Variatie: gebruik dikke toastjes of biscottate (Italiaanse beschuitjes).

Voedingswaarde
per persoon (1/4 van de hoeveelheid in dit recept)
Energie 192 kcal
Eiwit 4.6 gram
Koolhydraten 16.8 gram
Vet 1 gram, waarvan verzadigd 1.6 gram
Voedingsvezel 3.6 gram
Zout 0.41 gram