Pastasalade met geitenkaas en nootjes
Pastasalade is heel gemakkelijk te maken en ontzettend voedzaam. De pasta zorgt voor de koolhydraten, zorg dat je zelf voldoende eiwitten (bijv. geitenkaas en nootjes) en verse groenten toevoegt, et voila: een volledige maaltijd, klaar binnen een kwartiertje! Ook heel fijn om van tevoren te maken, als gezonde lunch of om mee te nemen.
Snel klaar: bereidingstijd 10-15 min.
Wat heb je nodig?
– 180 gram volkoren fusilli (of bijv. conchiglie/farfalle)
– 80 gram veldsla
– 2 rijpe tomaten, in stukjes/plakjes
– 50 gram zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en julienne gesneden
– 70 gram vegetarische geitenkaas met honing
– 80 gram elitehaver
– 1 appel, klokhuis verwijderd en in schijfjes gesneden
– eventueel: honingmosterd dressing (uit flesje of zelfgemaakt), hoeveelheid naar smaak
Hoe maak je het?
Kook de pasta ‘al dente’ gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Zorg dat je ondertussen alles snijdt en klaarlegt.
Giet de pasta af en spoel deze goed af met koud water. Doe de sla in een grote schaal. Voeg de pasta toe, voeg dan de tomaten, appel en de zongedroogde tomaatjes toe. Hussel een klein beetje om. Verbrokkel de geitenkaas erboven en voeg de elitehaver toe. Serveer met de dressing erbij.
Dit gerecht kun je prima een dagje bewaren in de koelkast. Voeg er geen dressing aan toe, dan wordt de sla slap!
Lekker met: broodje en/of een soepje.
Voedingswaarde
per persoon (de helft van de hoeveelheid in dit recept), dressing niet meegerekend
Energie 704 kcal
Eiwit 23.3 gram
Koolhydraten 90.7 gram
Vet 24.9 gram, waarvan verzadigd 6.3 gram
Voedingsvezel 13.2 gram
Zout 0.83 gram