Mexicaanse wraps uit de oven met pompoen en geitenkaas

Pompoen en geitenkaas, die combinatie kan eigenlijk niet misgaan..! In een wrap, met zwarte boontjes en tomaten, is het onweerstaanbaar. Geef ze een zoete twist door abrikozen toe te voegen en je hebt een heerlijke maaltijd. Voor 2 personen.

Kost tijd: voorbereidingstijd +/- 35 min; baktijd +/- 20 min.Wraps met pompoen en geitenkaas

Wat heb je nodig?

– 1 rode ui, in ringetjes (bewaar een paar ringetjes voor de topping)
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 paprika, in reepjes
– 250 gram pompoen, geschild, pitten verwijderd en in stukjes gesneden
– 1 jalapenopepertje, zaadlijsten verwijderd en gehakt
– 3 rijpe (tros)tomaten, in stukjes
– 200 gram zwarte bonen, gekookt of uit blik (uitgelekt en afgespoeld)
– een halve limoen
– 1 tl chilipoeder
– 1 tl gemalen komijn
– 1 tl gemalen kruidnagel
– 400 ml groentebouillon
– 5 ongezwavelde gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
– 100 gram zachte geitenkaas (50 gram voor in de warps, 50 gram als topping)
– 4 tortillawraps meergranen
– scheutje arachide-olie

– hapjespan / grote pan, ovenschaal

Hoe maak je het?

Pompoenmengsel
Doe een scheutje olie in een grote (hapjes)pan en fruit de ui en knoflook zachtjes. Voeg de pompoen, het pepertje en de paprika toe en bak een paar minuten op matig vuur. Roer regelmatig.
Voeg de tomaten, de zwarte bonen en de bouillon toe. Voeg nu ook de specerijen (kruidnagel, komijn en chili) en de stukjes abrikoos toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten pruttelen op matig vuur. Zorg dat het niet aanbakt.

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in.

Wraps
Leg een tortillawrap op je werkblad, schep wat van het pompoenmengsel erop en verkruimel een klein beetje geitenkaas erover. Vouw de wrap dicht en leg hem met de gevouwen kant naar beneden in de ovenschaal. Herhaal dit voor de rest van de tortillawraps. Als je niet zo’n grote ovenschaal hebt, kun je de wraps ook prima stapelen.

Afmaken
Verdeel de overgebleven uienringetjes over de schotel en verkruimel de rest van de geitenkaas erover. Knijp de limoen uit boven de ovenschaal, zodat het limoensap gelijkmatig over de schotel wordt verdeeld. Zet de schotel ongeveer 20 minuten in de oven. Enjoy!

Lekker met: serveer er bijvoorbeeld guacamole bij, altijd lekker!

Voedingswaarde
per persoon (de helft van de hoeveelheden in dit recept)
Energie 675 kcal
Eiwit 24.7 gram
Koolhydraten 71.6 gram
Vet 28 gram, waarvan verzadigd 10 gram
Voedingsvezel 16.2 gram
Zout 4.2 gram